Går du ledig, og har du ramt muren med dine ansøgninger og samtaler? Så kør ikke død i jobsøgningen. Ved langsomt at opbygge et personligt brand inden for din branche, kan vejen til at lande drømmejobbet se endnu lysere ud end før. Her i artiklen gennemgår vi nogle af de ting, du kan gøre for at brande dig i din branche.

Mangler du nogle certifikater?

For at have kunne få et succesfuldt personligt brand, kræver det også, at du har din viden på plads. Hvis du ikke har mange års erfaring i branchen, så findes der helt sikkert nogle relevante kurser eller certifikater, som du kan tage for at understøtte din viden. Hvem ved, måske kan du lære noget helt nyt? Der findes i dag rigtig mange fine kurser, som du kan tage hjemmefra. Arbejder du med salg, er de blot en søgning væk på nettet. Regn med at du skal investere lidt penge i det, men de skal nok betale sig hjem på den lange bane.

Start en blog

Næste skridt er at begynde at formidle din viden. Dette kan du gøre mange steder. Du kan gøre det gennem en hjemmeside, men også gennem små korte videoer på de sociale medier på YouTube. Det kan godt være, at der ikke er så mange, der ser dem til en start, men du kan referere til dem i din ansøgning, så din måske kommende arbejdsgiver kan se, at du brænder for faget. At starte en blog kræver også, at du er aktiv, og du skal regne med, at det kommer til at tage dig noget tid, før der er nogle der bemærker dig. Mange har stor succes på Youtube, hvor videoerne også bliver synlige i søgemaskinerne på relevante spørgsmål.

A-kassen – de kan hjælpe dig

Mange ledige bruger ikke deres a-kasse, som de burde gøre. A-kassen er til for at hjælpe dig med at komme i arbejde. For at få så meget ud af dit kontingent, bør du gå til alle de interessante arrangementer, du kan. Det er en måde at møde nye mennesker på, som du kan vise dit personlige brand. Ethvert personligt brand trives og udvikles bedst gennem et stort netværk. Sørg løbende for at holde dig opdateret med, hvad din a-kasse har af gode tilbud til dig. Mange a-kasser tilbyder løbende kurser i personlig branding, der bliver en større og større ting. Du kan eventuelt også booke en tid til karriererådgivning, hvis du har behov for dette. Sammenlign a-kasser på akasse-billig.dk.

At bygge et personligt brand er en lang proces, men bliver du ved, så vil det i sidste ende være drømmejobbet, der kommer til dig.


0 Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *